La Rinascente

La Rinascente har enligt mig Milanos snyggaste och bästa uteservering, den är på taket av gallerian La Rinascente och ligger precis bredvid Duomo. Ikväll var jag där med Nikolina och hennes föräldrar och drack lite vin sen gick vi hem och fortsatte med drickandet på terrassen precis som vi har gjort varje kväll sen dom kom hit. Imorgon är det skola som vanligt och efter skolan tänkte jag ta en shopping runda runt Duomo.

Buona notte!




toppen av Duomo


Aperitivo

Igår kväll var jag på en jättemysig aperitivo med Amanda och Laci. Vinet var billigt och gott och man fick sjukt mycket mat. Oftast är det bara lite plockmat(det beror på vart man går) men det här var verkligen som en middag, hur gott som helst!






la mia bella vista


från terrassen


il mercato



Nikolina



Navigli har inte fyllts upp än


Lever livet

Gud vilken skön vecka jag har haft, det har varit jätte fint väder så kroppen har äntligen fått se lite sol.
Provet i onsdags gick jätte bra så nu börjar jag i level 3, gud va snabbt tiden går. Jag satt och kollade igenom min första bok igår och skrattade åt att allt var så enkelt i den men för två månader sen satt jag där och inte förstod ett dugg.

Vi har haft folk över i princip varje kväll hela veckan, så vi har spenderat alla dagar och kvällar på terrassen med sol och vin, underbart. Igår kom några vänner över på lite vin och senare på kvällen drog vi till en klubb som heter Eleven. Idag kom Nikolinas föräldrar hit, dom ska vara här en vecka så det ska bli jättekul! 
Imorgon ska vi åka till en jättestor vintage marknad vid Navigli, den är sista söndagen varje månad så det gäller att passa på.

Nu måste jag sova, Buona notte!


Laci, jag, Niki och Amanda för någon helg sedan


Viva la vita!

Jag är så jäkla glad att vi tog tag i saken och flyttade hit till våran nya lägenhet, den är helt underbar.
Igår åkte Kristin tillbaka till Malaga, vi har haft en grymt mysig helg med sol, party och shopping.
Nu börjar det verkligen bli varmt här så jag vill inte slita mig från våran terrass, det är så skönt att äntligen få lite sol på kroppen.
Imorgon är det prov så nu ska jag ta mig en glass och sätta igång med pluggandet.
Jag lägger upp bilder sen när jag har mer tid.

Ciao!


Flytt

Jag sitter i skrivande stund på min nya takterass och solar och dricker en cappuccino, så underbart.
Igår flyttade vi hit och vi höll på hela jäkla dagen, herregud, vi började klockan 12 och slutade 3 på natten. Men nu är allting iallafall gjort och vi kan äntligen pusta ut.
Idag får jag finbesök från Malaga. Kristin ska nämligen komma hit i helgen, jag ska snart gå till centralstationen och möta upp henne, längtaaar!

Ha en bra dag! Ciao!


Nu kan jag äntligen pusta ut!

Jag är så jäkla glad just nu. Jag och Nikolina har etat efter en annan lägenhet och nu har vi äntligen fått den vi ville ha. Det är en takvåning med en terass som är dubbelt så stor som lägenheten, så nu kan vi välkomna våren på riktigt med solning, grillfest och party på vår nya terass. Det ska bli så skönt att slippa bo i den här lägenheten som vi bor i nu och ha en landlady som kommer och går när hon vill.

Imorgon är det nationaldagen eftersom Italien fyller 150 år så vi är lediga från skolan, så imorgon blir det flytt hela dagen och sen ska vi fira på kvällen med fest!
Nu ska jag dricka ett glas vin och fira!

Buonanotte!


äckligt väder

Jag är såå sjukt trött på allt regn. Det är så jäkla tråkigt när det är sånt här väder, allt och alla sover så nu ska jag göra detsamma med hoppet om att det är soligt imorgon när jag vaknar! SUCK!


un giorno ordinario

Idag har jag vart i skolan som vanligt, vi började med ett nytt verb idag så hjärnan är helt utmattad. Efter skolan blev det storstädning och tvätt.
Nu tänkte jag laga middag sen tvätta lite till och sen sova. Det har alltså inte hänt något speciellt idag alls. Vädret är sådär, det är grått men det är varmt i luften så man ska inte klaga.

Ciao Ciao!


Nikolina i helgen när vi var på vårt älsklingsställe Baobar, sjukt kul!


trött!

Ville bara säga att jag har haft en underbart kul helg, jag är för trött just nu för att lägga upp bilder men jag uppdaterar mer imorgon, Buonanotte!


Castello sforzesco

Kom nyss hem från bianco, var med några tjejer från skolan och tog ett glas vin.
Idag har vi hängt i en park precis vid Castello Sforzesco hela dagen och bara myst och kollat på folk. Vi var tvugna att ta vara på det härliga vädret för det ska tydligen regna i en hel vecka nu, suck. Det är så trist när det är dåligt väder här för hela Milano sover, jag vet inte vart allt folk tar vägen men det är helt tomt på gatorna och när det är fint så blir man galen av allt folk, men man ska väl inte klaga antar jag.
Jaja nu ska jag ta en kopp te och sen sova.








110309

Idag var jag i skolan, som vanligt, efter skolan gick vi hem och lagade lunch sen åkte vi till ett jätte mysigt område som liknar söder i stockholm lite grann, med secondhand butiker och mysiga caféer. Vi gick runt och kikade lite i affärerna och bara tog det lugnt, det var jättefint väder idag igen. 
Idag bokade vi också visning på en lägenhet eftersom det har vart lite strul med den här som vi bor i, så vi får se hur det går, vi ska dit på fredag och kolla.
Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa italienska Elle, den är lika tjock som en bibel så det kommer ta ett år för mig att förstå allt som står i den men men. Imorgon ska det bli fint väder igen så då blir det säkert att vi åker till någon park eller något annat mysigt ställe, vi får se.

God natt!










lugna dagar

Dom två senaste dagarna har jag inte gjort något speciellt bara tagit det lugnt, vart i skolan, kommit hem, lagat mat och sovit. Alla i sverige har frestat mig med att dom har ätit semlor idag, suck, jag vill också ha. Jag tänkte baka några idag men jag hittade varken jäst eller mandelmassa i affären så jag fick trösta mig med glass istället. Nu ska jag hoppa in i duschen sen sova.

Buona notte!


Underbar söndag

Gud vilken mysig dag vi har haft. Det har vart helt underbart väder, vi har suttit i t-shirt och svettats. Imorse åt vi frukost på balkongen efter det tänkte vi att vi skulle åka till Naviglio Grande som är en "flod" med en massa restauranger och uteserveringar runt omkring. Vi var lite osäkra på vart det låg men vi försökte ta oss dit ändå så vi tog spårvagnen och förmodligen så missade vi hållplatsen för helt plötsligt var vi i någon förort, så vi åkte tillbaka och satt oss på ett sjukt mysigt café och satt i solen hela dagen och drack vin. Vi får åka till Navigli någon annan dag istället. Det verkar i all fall som att det börjar bli vår här, det är såå skönt!
Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på italiensk tv och försöka förstå.


frukost

Nikolina

Jag någonstans i förorten


Sjukt härlig dag!

Ciao!


klipp

Nu är jag hemma igen, sitter i soffan och äter glass. Håret blev jättebra, frisören var hur trevligt som helst. Efter klippningen gick jag och niki och tog en kaffe på ett jätte mysigt café på piazza Duomo sen tog vi metron hem. Nu ska jag äta någonting lite snabbt sen ska vi ut och ta ett glas vin någonstans. Det blir nog en lugn kväll idag igen, jag känner att jag måste vila kroppen lite efter allt.



110305

Idag har jag städat hela morgonen. Jag bytte rum från mitt gamla till ett som är mycket större, så skönt. Nu ligger jag i sängen och vilar lite, jag ska snart gå upp och göra mig i ordning för jag ska åka och klippa mig hade jag tänkt. Efter det vet jag inte vad vi ska hitta på, kanske sätta oss på någon uteservering och bara ta det lugnt.

Ha en bra dag!


Äntligen fredag

Jag kom nyss hem från är jätte jätte lång promenad. Jag och Nikolina gick till Duomo idag efter skolan och vi insåg att vi bor sjukt nära, bara en kvarts promenad. Det är äntligen fint väder igen, och som det ser ut ska det vara det ett tag framöver, sköönt. Nu ska vi städa lägenheten lite grann sen blir det nog en drink någonstans.







Giovedí-torsdag

Okej, nu har syrran och Jelena åkt hem och jag och Nikolina är själva. Idag kom vi knappt upp till skolan, det var den tyngsta morgonen någonsin. Jag tror att jag måste börja sova bättre för det här håller inte. Vi går ut i veckorna och på helgerna så man hinner aldrig sova, men den här helgen blir det nog lugnt kanske bara en drink någonstans. Nu ska jag ta en dusch sen ska vi lägga oss och kolla på film. Jag lägger upp lite bilder från veckan som varit.


Nikolina och syrran på en uteservering vid duomo

I fredags gick vi in i Duomo och upp på taket, hur vackert som helst

På insidan

Fönster men ikoner

helig kista

När vi var på väg till "taket"

Milano

utgång-Limelight

Jelena & jag

Nikolina & Sandra

jag och Sandra på Bao bar (vårt nya smultronställe)

I måndags var vi bjudna på middag hos några italienare, hur trevligt som heslt!


RSS 2.0