dålig uppdatering

Sorry för den dåliga uppdateringen, jag har verkligen varken haft tid eller lust att blogga, eftersom mitt internet är sååå sjukt segt, det går knappt att lägga upp bilder.

Min syster och Jelena är i alla fall här och vi har haft en underbar vecka med fest, god mat, shopping, klättring på Duomo och mys! Det är ju som sagt fashion week här så det är folk överallt! Dom åker hem på torsdag morgon så då ska jag ta tag i bloggen. Nu ska vi fixa oss lite sen ska vi gå ut och käka någonting.


 




En bild från när vi var uppe på Duomo i fredags, hur grymt som helst!
Modevisning

Tjejerna!!


Helgen



I fredags var vi på Corso Como, som är ett område med en massa cafér och uteställen, hur kul som helst!
Igår var vi på The Club som är en av Milanos största klubbar, det var grymt!!
Nu: plugga, sen sova!!
Buonanotte!


Flytt

Igår flyttade jag äntligen in till Nikolina, så nu bor vi mitt på Corso Buenos Aires, en grymt stor shoppinggata mitt i Milano och det är ca 2 minuter till skolan så det är jätte skönt!
Just nu sitter jag och dricker te och äter chips, vi var ute både i fredags och igår så idag är jag hur trött som helst! Snart ska jag plugga lite tänkte jag, vi har ett jätte stort prov på onsdag som man MÅSTE klara annars kommer man inte upp till nivå 2 och får göra om allt vi gjort de senaste veckorna.

Mitt rum:


Inte 5 stjärningt direkt men det duger. 


Old fashion onsdag

Igår var vi på Old Fashion igen, det kommer nog blir en tradition att gå dit på onsdagar. Det var i alla fall sjukt kul men mindre roligt att gå upp till skolan imorse eftersom vi kom hem typ kl 6 och började skolan 9 så idag har jag sovit hela dagen. Det är fortfarande dåligt väder så det finns verkligen ingenting att göra, man vill inte ens gå ut pga regnet, men imorrn ska det bli fint igen!
På onsdag nästa vecka kommer Sandra (min syster) och Jelena och hälsar på mig plus att Fashion Week börjar då så jag längtar verkligen!



Nikolina igår natt/imorse kl 5, vi tänkte åka och äta kebab men allt var stängt så det blev "fin" restaurang istället, haha.

Marc Jacobs

Det är pissväder här , det har regnat konstant i 2 dagar nu och det ska tydligen vara såhär ända till helgen så idag efter skolan åkte jag och Nikolina hem till henne och sov i princip hela dagen, det är verkligen dött i hela Milano när det är dåligt väder så det finns inte så mycket att göra. Nu är jag hemma hos mig och sitter och nördar mig på internet.

Igår blev det ändrade planer som vanligt, blev ingen middag utan det blev aperitivo med tjejerna. Vi tog tunnelbanan till ett jätte mysigt ställe som heter Lanza och gick runt och kikade lite, sen gick vi till Marc Jacobs café på aperitivo (om jag inte har sagt det tidigare så är aperitivo som typ happy hour, man köper minst en drink och så får man äta hur mycket man vill av en buffe som oftast inte brukar vara "riktig mat" utan lite plockmat). Det var hur gott som helst och man fick väldigt mycket =) Jag glömde självklart mig kamera men jag kommer säkert gå dit fler gånger.

Nu ska jag lägga mig i sängen och skypa lite sen tänkte jag försöka somna ganska tidigt.

Buona notte!

Buon San Valentino!

Sorry för den dåliga uppdateringen, har inte vart hemma som vanligt och har inte haft något internet. På lördag flyttar jag in till Nikolina och på fredag ska jag köpa mobilt internet så då ska jag försöka uppdatera oftare, hoppas bara att det går snabbt att lägga upp bilder.

Idag har jag bara vart i skolan, jag är jättetrött så jag tänkte sova någon timme nu för senare ikväll ska jag på aperitivo/alla hjärtans dag middag med några från skolan.

I fredags var vi ute på ett ställe som heter Limelight, det var grymt roligt, många italienare =) Så i lördags sov vi hela dagen och på kvällen när vi hade lagt oss ( jag sov hos Nikolina) runt 1 så ringer några kompisar och säger att dom är på Dolce Gabbana Gold och frågar om vi vill komma, vilket var lite surt men men vi får gå dit nästa helg..
Igår när jag hjälpte Nikolina att städa lägenheten så skulle vi går ner och slänga sopor i källaren, då blev vi inlåsta i soprummet eftersom nyckeln gick av när jag skulle låsa upp så vi satt där i typ en timme bland råttor och sopor och kunde knappt andas för att det var typ slut på syre. Tillslut så hjälpte en gubbe oss ut genom någon annan dörr. Så jag tänkter ju aldrig gå och slänga soporna själv i fortsättningen :P

Nej nu ska jag sova lite!

Här är lite bilder från vår långpromenad här om dagen:









Långpromenad

Jag har inte varit hemma i min lägenhet på 2 dagar, har sovit hos Nikolina så jag har inte haft internet. Men nu är jag hemma en snabbis men jag ska snart kila in till stan igen så jag tänkte bara lägga upp lite bilder från vår långpromenad igår. Vi gick runt lite överallt i ca 4 timmar, det är så sjukt fint här!

UPDATE: Mitt internet i lägenheten är för segt för att ladda upp bilder, det går verkligen inte, jag ska försöka hitta en lösning så fort jag kan. Jag får lägga upp bilder en annan dag :/

Ciao!

Giornata di sole

Idag är det fint väder som vanligt, och vi sitter i skolan och pluggar men vi har rast nu. Vi går bara i skolan från 9 till halv 1 varje dag så det är skönt i alla fall. Efter skolan täkte jag och Nikolina köpa Burger King och sätta oss på balkongen och sola lite. Vi får se vad vi hittar på ikväll aningen blir det aperitivi eller spa kväll =)



En vanlig dag i skolan

Idag har jag varit i skolan som vanligt, vi gick igenom hur mycket grejer som helst så min hjärna är helt död just nu. Efter skolan gick jag hem till Nikolina och vi lagade en jättegod lunch och satt på balkongen hela eftermiddagen. Det är verkligen vårväder här, man kan snart gå utan jacka! =)











Ciao!

Ikea

Just nu ligger jag i sängen och äter ballerina kex som jag köpte på Ikea i fredags. Det fanns verkligen mycket att välja på i matväg, måste åka dit och storhandla någongång när jag har tröttnat på pizza och pasta. Ikeat var hur stort som helst, det var dubbelt så stort som det hemma i västerås, 2 våningar. Jag köpte i allafall min efterlängtade kudde som jag tänkte inviga nu. Jag borde ha somnat för länge sen men jag har vänt på dygnet efter den här helgen.

Här är lite bilder från ikea sen så hittade jag en vimmelbild på mig och Nikolina från Old Fashion i onsdags.














Buona notte!

Söndag

Vi var ute igår igen på ett jätte fint ställe som ligger precis vid duomo så idag är vi lite trötta. Det är jättefint väder idag så vi ska snart åka och äta brunch med några tjejer från usa. Jag har inte hunnit blogga någonting eftersom det är lite drygt med internet, men jag ska fixa det så fort jag kan.

Imorgon är det skola igen så ikväll blir det en lugn kväll

Nu måste jag kila iväg, Ciao!



Bild från igår kväll. Nikolina, Amanda och Lacy


Venerdí

Äntligen fredag!

Ligger i min säng och vilar lite, jag kom nyss hem från skolan. Idag är det jättefint väder, strålande sol och 13 grader.

I onsdags var vi ute och det var hur kul som helst, verkligen ett bra första intryck av ute livet här. Så igår sov jag i princip hela dagen när jag kom hem från skolan. Jag glömde tyvärr kameran hemma så det blev inga bilder. Det är ganska dyrt att gå ut här, inträdet är allt från 15 euro till 40 men det finns nånting som heter international week, som är ett kort som man får som student och då är det billigare vissa kvällar, alla klubbar har någon dag i veckan då det är internatinalweek day så då är det billigare.
Ikväll ska vi ut igen, har inte bestämt oss för vilken club antingen Alcatras som är en av de största eller Cavalli som är Roberto Cavallis egen club.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag åka till Ikea och handla lite. Lägger upp lite bilder när jag har mer tid för internet är som sagt väldigt sent här i lägenheten.

Buona Giornata!


Buonasera!

Jag kom precis hem från stan, nu ska jag bara ta en dusch sen ska jag åka till affären och handla mat och vin sen ska jag till Nikolina vi ska laga middag och senare ikväll blir det fest på ett club som heter Old Fashion café! Lägger upp lite bilder imorgon, hinner inte göra det nu för internet hemma är otroligt segt.

Buona Serrata!

La scuola

Idag har jag varit i skolan som vanligt, vi fick en ny lärare idag som var lite sådär i början men sen när vi fick våra böcker så gick det bättre. Alla lektioner är på italienska men det går bra att förstå. Trodde det skulle vara jätte svårt men det är lättare än jag trodde, lärarna kan prata engelska så man får fråga om man verkligen inte förstår.

Nu sitter jag och Nikolina på ett café och nördar oss med datorerna, ikväll ska vi nog inte göra nått speciellt bara ta det lugnt, kanske åker förbi Ikea och köper kudde och täcke för mina är katastrof.

Här är lite bilder på skolan:




Framsidan



Ingången



Utsikt från ett klassrum

Första dagen

Nu är jag äntligen framme i Milano och det är underbart. Jag har inte haft nån tillgång till internet förns nu. När jag kom fram igår så kom pappa och mötte mig på Stazione Centrale(han är här i en vecka) vi åt och strosade runt på stan hela dagen. När jag kom till min lägenhet fick jag lite av en chock, det var verkligen inte som jag har tänkt mig. Det var skitigt, litet, allt var typ trasigt, men jag pratade med skolan idag så jag ska flytta om 4 veckor.

Idag var första dagen i skolan och det var jättekul, skolan är hur fin som helst och läraren va helt okej. Efter skolan åkte jag och Nikolina till Duomo och käkade lunch och hängde på en uteservering sen kom pappa så vi har suttit ute och druckit limoncello och prosecco hela kvällen, underbart!

Jag tänkte gå och lägga mig nu, måste upp tidigt till skolan men jag berättar mer imorgon. Jag har sjukt segt internet hemma så det går knappt att lägga upp bilder men här är 3 stycken i allafall.





RSS 2.0